28 Ocak 2009 Çarşamba

karniyol arı hakkında

Havaların iyi olmasından faydalanarak bu hafta sonunu trakyada geçirdim .Öncelikle arıları ayçiçeğine götürdüğüm babaeski yi gezdikten sonra kırklareli ne geçtim .Bu sene mevsimler şimdilik çok güzel görünüyor,yağmurlar ve azda olsa yağan kar toprağı doyurmuş inanıyorumki biz arıcıları çok güzel bir sezon bekliyor.
Kırklareline giderken yolda RIDVAN beyi aradım,soğolsu il tarım müdürlüğünün kapısında karşıladı ve oldukça yoğun olmasına rağmen biraz muabbet edip bir çayını içtik.
Şimdi ne alaka diyen olabilir , Karniyol arının marmara bölgesine oldukça uyumlu uysal olmaları yanısıra 2. ve 3. halkalarında kahverengi nokta olanlar bal yapmakta ,çizgi olanlarsa hızlı gelişmekte daha aktiflermiş. karniyol ana alacakların buna dikkat etmeleri oldukça faldalı olur,bence her arıcı arılığına hiç değilse beş adet bu analardan almalı ırkların kalitesi açısından oldukça verimli olacaktır. Tabiki mayıs ayının 15 inden sonra .
Ayrıca Rıdvan bey ve arkadaşlarına ORGANİK ARICILIK hakkındaki araştırma ve çabalarından ötürü teşekkür etmek isterim.

24 Ocak 2009 Cumartesi

Sağlıklı nesil için doğal bal........

Bu gün temel peteğe bir ziyarette bulundum, amacım biz arıcılar için çok önemli olduğuna inandığım sır alma makinesini incelemekti , makina gerçekten çok iyi yapılmış, kullanmadık ama sistem olarak peteğe zarar vermeden oldukça kolay ve zahmetsizce işimizi görebileceğimiz kesin . Yanlız iş fiyata gelince bizim gibi arıcıların vermekte oldukça zorlanacağı bir rakkam 3 000 euro .
Dikkatimi çeken birşeyi sizlerle paylaşmadan edemiycem .Çıtalara takatığımız tellerin hepimizin bildiği gibi paslanan ve paslanmayan çeşidi var ,yetkili arkadaş türkiyede genel olarak fiyatından dolayı paslanan çeşidinin satıldığından bahsetti, hayretler içerisinde kaldım ya insan sağlığı bukadarmı ucuz sizler gibi iyi firmaların bu malzemeleri değil satmak dükkandan içeri bile sokmamanız gerekir bu teller birkaç ay mumlanmadan nemli bir ortamda paslanır buda bala karışması demektir.
Arıcı arkadaşların bu telleri kullanmamalarını rica ederim SAYGILARIMLA
OSMAN ÜNAL

19 Ocak 2009 Pazartesi

Kot düğmesinin arka çıtçıtı .

Çıtalar için yüssük



Birçok arkadaş çıtalarda tellerin gevşemesinden sıkıntılı ,işte size çözüm nerden buluruz derseniz ,iyi bir mobilya aksesüarcısına gidip raf pimi karşılığı isterseniz vereceklerdir.Yanlız piyasadakiler genelde iç çapı 5 mm bu biraz fazla biraz daha darı var,şayet bulamassanız kot düğmesi satan bir yer bulup kot düğmelerinin geçmelerinide kullanabilirsiniz.



18 Ocak 2009 Pazar

Fuarda sıtantları gezerken Yalçın Sezer in pazarladığı kovanları inceledik ,beni kovanlardan çok bir öğretim görevlisi olan Yalçın beyin bizimle hiç ilgilenmemesi oldu,benimle ne sorunu var bilmiyorum ama bu davranışının hiç kendisine yakışmadığını belirtmek isterim.
Kovanlara gelince bu kovanları ancak hobi olarak arıcılık yapan 3-5 kovanı olan arıcılar için ideal olabilir, bukadar parayı gerçek bir arıcının vereceğini zannetmiyorum.

Güner Kayral ile sohpet etme fırsatı bulduk

Pazar günümüzü organik gıda fuarında geçirdik,Gördüğüm kadarıyla fuar çok renksizdi arıcı arkadaşların faza ilgi göstermediği açıkça belli bu yüzdende fazla kalmadan çıktık.

organik tarım ürünleri fuarı