24 Ocak 2009 Cumartesi

Sağlıklı nesil için doğal bal........

Bu gün temel peteğe bir ziyarette bulundum, amacım biz arıcılar için çok önemli olduğuna inandığım sır alma makinesini incelemekti , makina gerçekten çok iyi yapılmış, kullanmadık ama sistem olarak peteğe zarar vermeden oldukça kolay ve zahmetsizce işimizi görebileceğimiz kesin . Yanlız iş fiyata gelince bizim gibi arıcıların vermekte oldukça zorlanacağı bir rakkam 3 000 euro .
Dikkatimi çeken birşeyi sizlerle paylaşmadan edemiycem .Çıtalara takatığımız tellerin hepimizin bildiği gibi paslanan ve paslanmayan çeşidi var ,yetkili arkadaş türkiyede genel olarak fiyatından dolayı paslanan çeşidinin satıldığından bahsetti, hayretler içerisinde kaldım ya insan sağlığı bukadarmı ucuz sizler gibi iyi firmaların bu malzemeleri değil satmak dükkandan içeri bile sokmamanız gerekir bu teller birkaç ay mumlanmadan nemli bir ortamda paslanır buda bala karışması demektir.
Arıcı arkadaşların bu telleri kullanmamalarını rica ederim SAYGILARIMLA
OSMAN ÜNAL

1 yorum:

Adsız dedi ki...

meraba hasan dostum;
çıta telleri konusundaki görüşlerinize ve uyarınıza katılmamak elde değil.Bal gibi hem bozulmaz gıda hemde ilaç olan arı ürünümüzün üç beş kuruşluk malzeme ile kirletilmesine izin vermememiz lazım.arıcımızın bilinçli olması lazım. ürünlerimizde ilaç kalıntısından sonra bir de küf-pas kalıntısı ile yurt dışından dönerse bu imajı temizleyemeyiz.kendi kendimize çelme takmış oluruz.
artık tüketiciler ilaç kalntısından sonra bal alırken körükte yaktığımız maddeyi bile sorguluyorlar.haklılar tabi.