28 Ocak 2009 Çarşamba

karniyol arı hakkında

Havaların iyi olmasından faydalanarak bu hafta sonunu trakyada geçirdim .Öncelikle arıları ayçiçeğine götürdüğüm babaeski yi gezdikten sonra kırklareli ne geçtim .Bu sene mevsimler şimdilik çok güzel görünüyor,yağmurlar ve azda olsa yağan kar toprağı doyurmuş inanıyorumki biz arıcıları çok güzel bir sezon bekliyor.
Kırklareline giderken yolda RIDVAN beyi aradım,soğolsu il tarım müdürlüğünün kapısında karşıladı ve oldukça yoğun olmasına rağmen biraz muabbet edip bir çayını içtik.
Şimdi ne alaka diyen olabilir , Karniyol arının marmara bölgesine oldukça uyumlu uysal olmaları yanısıra 2. ve 3. halkalarında kahverengi nokta olanlar bal yapmakta ,çizgi olanlarsa hızlı gelişmekte daha aktiflermiş. karniyol ana alacakların buna dikkat etmeleri oldukça faldalı olur,bence her arıcı arılığına hiç değilse beş adet bu analardan almalı ırkların kalitesi açısından oldukça verimli olacaktır. Tabiki mayıs ayının 15 inden sonra .
Ayrıca Rıdvan bey ve arkadaşlarına ORGANİK ARICILIK hakkındaki araştırma ve çabalarından ötürü teşekkür etmek isterim.

3 yorum:

muratakın dedi ki...

Sayın Osman Ünal:
Kırklareli Bölgesinde arıcılığın gelişmesi için Sayın Rıdvan Ulus Beyin büyük çabaları var onu tebrik etmek gerekir.
Saygılar.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
öneriler için sağol
fakat
bu her bölgede geçeli değil
benim olduğum yer kafkas arısı genel merkezi
kafkas varken
karnıol kullanamayız
saygılarıla

ÜNAL MARKET dedi ki...

Sevgili arıcı dostum Taşkın ben zaten yazımda da belirttiğim gibi marmara gölgesi için tavsiyede bulundun .İlgine teşekkürler