23 Şubat 2009 Pazartesi

KOOPERATİF NE KADAR FAYDALIDIR

Değerli arkadaşlar;
Bundan birkaç ay önce yakın çevremizde bulunan bazı arıcı arkadaşların sorunlarını çözebilmek amacı ile belediye ve sarıyer ilçe tarım müdürlüğünden yetkili arkadaşlarla bir dizi toplantılar yaptık ,toplantılarda arıcı arkadaşların dertlerini dile getirdikten sonra çözümün birlik ve beraberlikle aşılabilineceği kanatine vardık.Çeşitli araştırma ve görümelerden sonra Bize en uygun olarak TARIM SATIŞ KOOPERATİFİ ni bulduk .
Şimdi siz değerli arkadaşların fikir ve görüşlerinide almak istedim. Biz İstanbul da arıcılık yapan kişiler olarak, hem ürün satışı, hemde malzeme temininde oldukça sıkıntılı olan arkadaşlar olduğunu ,ürününü değerinde ve zamanında satamadığından malzeme alacak para bulamayan kişilerin olduğunu bilmekteyiz. Bize sorulan soruların başında destekleme ve krediler in gelmeside arıcı arkadaşların içinde bulundukları zor durumun bir göstergesi olsa gerek
İl özel idarelerin orman köylerinde ikamet eden arıcılara faizsiz 3 yıl ödemeli 4 000 tl kredi verildiğini duyurduğumuz birçok arıcı arkadaş başvuru hakkında bilgi edinmek için bizi aradı,
istanbulda mum 13 tl, ben 8 tl den mum alan arkadaşlar biliyorum.Ya kovana ne demeli, birçok kovancıda 75 tl denen kovanı biz 55 e getirttik . Bu örnekler Uzar gider öyleyse neden bir kooperatif kurup bu olmassa olmazları toptan hem daha ucuz , daha kaliteli almıyoruz .
Belki fazla idealis davranıyorum ama , arıcılık gibi kutsal bir işle uğraşan bizler herkeze örnek olmalı diyor ve herkezin yorumlarını bekliyor ,istanbulda arıcılık yapanları birlik ve beraberlik içinde istanbul arıcılarını hakkettikleri yere getirmeye davet ediyorum.


saygılarımla ARI VE ARICI DOSTU


OSMAN ÜNAL

4 yorum:

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

Osman kardeşim;düşünülen iş yarı olmuş sayılır,devam et başarırsınız.şimdiden kooperatifiniz hayırlı olsun.

sana bırde çerçeve yüzükleri ve telefonunu yazdıgın için teşekkur ederim.sayende bir telefonda ıkı paket getırttım.

saglıcakla kal.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamalar
birlik beraberlik sonucu çözülemeyecek sorun yoktur
ama her zamanda arıcılığı suistimal eden mutlaka bulunur
çok dikkat etmeli
hayırlı olsun

Adsız dedi ki...

saygı ve selamlar osman kardeşim.ben arıcılıkta uzman bir amcamla beraber arıcılık yapmak istiyoruz. kovan alacağız en uygun nerelerden alırız. bize yardımcı olursanız. memnun olurum şimdiden ilginize teşekkür ederim. (erdoğan taşyapar)

ÜNAL MARKET dedi ki...

ERDOĞAN kardeşim ilgine teşekkürler ama öncelikle arıcılığı nerde yapmayı düşündüğünü ve kaç arıyla başlamayı düşündüğünü belirtirsen sevinirim .takıldığın her konuda yardımcı olmaya çalışırım .
Telefonum 0532 425 02 36